Winsdale Be Blixum
Blixum


Blixum woont nu bij Hanneke en Willem Kamphuis in Landgraaf
 

7 dagen uit het jonge leven van Winsdale Be Blixum

Zaterdag 18 april 2009
Vandaag is de dag dat ik met mijn nieuwe baasjes naar Limburg verhuis.
Ik speel nog even met mijn broertjes en zusje en ben goed moe als ik in de auto naar huis rij.
Ik zwaai naar mama Joke en zie dat ze het niet leuk vindt. Ik was dan ook het braafste jongetje uit de klas, maar daar komen ze wel achter. Limburg ik kom er aan.
De hele weg slaap ik.
Thuisgekomen ga ik de bench verkennen, die is wel 40 m2, ik mag overal aan en in en dat is best spannend.
Even dacht ik dat Brown Bestseller ook was meegereisd, maar achteraf bleek ik dat zelf te zijn, ik spiegelde mij in de deur van de oven.
Ik doe mijn eerste plasje op de krant in de keuken en 's avonds verhuis ik in de kleine bench naar de slaapkamer, naast het vrouwtje.
Helemaal niet leuk, maar toch ligt het wel lekker, ik slaap tot half vier en dan moet ik plassen en dat doe ik dan ook zoals het hoort buiten aan de overkant op het grasveld. Ruikt lekker joh daarbuiten.

Zondag 19 april 2009
Opstaan roep ik en het is kwart over zeven.
Baasje en vrouwtje kleden zich aan en we lopen buiten, lekker het bos in en achter Dundee aanrennen, dat is mijn grote broer, die doet nog wel niet altijd even gezellig, maar dat went wel.
Plasje en poepje doe ik buiten en dan krijg ik daarvoor wat lekkers.
's Middags gaan we weer wandelen, we nemen de Doggy-ride mee, je weet wel zo'n ding met wielen, daar kun je in zitten achter de fiets, maar het baasje heeft er een wandelwagen van gemaakt.
Ik loop eerst gezellig alles te verkennen, maar ik word ook moe en in die kar is het ook lekker liggen, ik doe een dutje.
Thuis ga ik weer eens lekker eten, vrouwtje kookt goed, Duck of zo iets. Heeft toch niets te maken met eendjes hoop ik.
Ik slaap het liefst in de mand van Dundee, die ligt toch wel erg lekker.
Vannacht slaap ik in de bench en mag 's morgens bij het vrouwtje nog even kroelen in bed, want ik ben een echte charmeur, en zoen lekker uitgebreid met haar. Dundee komt ons halen, we gaan naar het bos.

Maandag 20 april 2009
Zo ik heb ze lekker allemaal gefopt, dachten ze dat ik het braafste jongetje uit de klas was, maar ze zullen me leren kennen.
Vandaag doe ik alles wat niet mag.
Bijt overal in, maar ik gedraag me aan de lijn, want naast Dundee lopen is wel zo leuk.
Ik kom ook veel andere honden tegen en kinderen die mij aardig vinden.
Het baasje heeft de handen vol aan mij.
Om 11 uur moet hij naar de dokter en nu word ik zomaar opgesloten in de bench.
Maar dan kent hij mij nog niet want net als tante Sophie kan ik ritsen open maken.
Dus even later lig ik voor de deur en het baasje kan er niet meer in, dat heb ik toch maar fijn geregeld.
Maar ja als ik hem niet binnen laat, krijg ik niks te eten, dus ben ik maar opgestaan.
Dan de tuin in, overal in de planten bijten, Dundee pesten en het vrouwtje aan de rok hangen, het is toch wel erg leuk in Limburg.
Na gedane arbeid is het goed rusten, dus ik besluit de dag op de bank, lekker naast het vrouwtje op mijn rug, wat wil een pup nog meer.
Het baasje is helemaal uitgeput, die gaat ook om half elf met ons naar bed.

Dinsdag 21 april 2009
Ik heb ze wakker gepiept om 03.00 uur, ik moest plassen en een poepje doen.
Vandaag was het vrouwtje aan de beurt.
Doe dan ook braaf alles buiten en ga mijn bench weer in want om 06.00 uur gaat de wekker pas, ook zo'n ding dat herrie maakt.
Hou me natuurlijk niet strikt aan de tijd, maar het vrouwtje is zo lief om met een speeltje mij te amuseren, zodat het baasje zich kan aankleden. Dundee komt ook even kijken of ik er nog ben, ik mag nu naast hem lopen, vindt hij niet erg, als ik maar niet aan zijn jas ga hangen.
De hele morgen hou ik het baasje bezig, die kan niks doen.
Na de wandeling tussen de middag, krijg ik mijn maaltijd geserveerd in de bench en moet ik een uurtje rusten, ik ben ook pas 7 weken en 3 dagen oud, wat wil je.
Dan buiten spelen op het gras aan de overkant met alle kinderen uit de buurt, ze ruiken lekker want ze hebben koekjes die ik in Dundee's bek zie verdwijnen, ik mag die niet, jammer.
Na het avondeten gaan we met z'n allen wandelen, we nemen de Doggy ride mee want we lopen naar de hei, ik wil niet in dat ding, ik wil lopen. Op de terugweg zet mijn vrouwtje me toch in de kar en ik ben boos, ik piep, maar er helpt geen lieve moeder aan, ik leg me dan ook maar erbij neer. Ik slobber water uit mijn bak en uit de vogelbak buiten en moet dan om de haverklap piesen, het baasje krijgt bijna de rolberoerte en belt mama Joke of ik geen blaasontsteking heb. Niks aan de hand, ik plas nou eenmaal graag.
Slapen in de bench vind ik niet erg, ik piep ook niet, want wie heeft er nou zo'n lekker plaatsje dicht bij het vrouwtje.
Ik ben wel weer om 05.30 uur wakker, het vrouwtje doet een spelletje met mij, ik in de bench en zij hangt erover heen, kan het baasje tenminste even zijn bakkie koffie doen.

Woensdag 22 april 2009
Het is zes uur en we lopen weer gezellig buiten, het eerste stuk loop ik aan de riem achter mijn grote broer aan te rennen. Terug lopen we langs de drukke weg, want ik moet ook het verkeer leren. Het interesseert me niet mijn broer is interessanter.
Volgens het baasje ben ik een ADHD pup want ik kan wel uren spelen, niet moe te krijgen.
De tuin vind ik het einde en als ik niet naar buiten mag dan piep ik net zolang totdat de deur opengaat.
Het baasje moet nog veel blaadjes opruimen in de tuin, want ik wil overal in bijten. Ik geef hem alleen niet de kans om wat te doen, spelen met hem is veel leuker.
Naast mijn bench heb ik nu ook een mand, die ligt wel lekker, ik kan nu kiezen waar ik ga liggen.
Eten doe ik als een echte Duitser, ik heb dan ook altijd honger, de Duck is niet aan te slepen.

Donderdag 23 april 2009
Het is 05.45 uur en ik speel met mijn aapje, die maakt grappige geluiden, daar worden mijn baasjes wel wakker van.
Het ochtendrondje door het bos gaat steeds vlugger, nu komt mijn vrouwtje dan ook weer op tijd op haar werk, maar niet voordat ik een tijdje aan haar rok heb gehangen, een pup moet wel leren zijn tandjes te gebruiken.
Volgens mijn baasje ben ik heel braaf geweest vandaag, ik was de hele dag buiten, ik heb dan ook de beschikking over 3 zandbakken, wat wil een pup nog meer. Jammer als die zandbakken verdwijnen, dan moet ik weer wat anders verzinnen.

Vrijdag 24 april 2009
Zo, het is weer morgen, het feest kan weer beginnen.
Lekker Dundee uitdagen, ik begin al te blaffen tegen hem, vindt hij niet zo leuk, maar daar moet hij maar aan wennen.
Heb vanmorgen na mijn ontbijt al 6 keer in de gordijnen gehangen en even zoveel keer ben ik in mijn nekvel gepakt. Ik doe maar net of ik het niet begrijp.
Mijn baasjes vrezen met grote vreze of er nog wat van het meubilair overblijft.
Net nieuwe spullen en dan zo'n knaagdier in huis halen.
De hele morgen ben ik bij het baasje in de tuin geweest.
Ik ben er zo moe van geworden dat ik niet meer wil lopen, nu heb ik dus ook een draagmoeder gevonden, is wel prettig om zo gewiegd te worden.
Na mijn lunch ben ik in mijn bench in slaap gevallen, ik gun het baasje wel een uurtje rust
Om half vijf komt tante Nanda frietjes eten, Marc haar vriend is werken en ze komt bij mij op bezoek, ik vind haar lief en geef haar veel kusjes.
's Avonds lig ik lekker languit voor de televisie, wordt mijn vaste plekje.


Zaterdag 25 april 2009
De laatste dag van mijn dagboek, ik heb mijn ochtendwandeling gemaakt en na mijn ontbijt ben ik buiten in slaap gevallen, lekker in het zonnetje. Ik word pas wakker als tante Lia en de kids komen, die willen wel met mij spelen.
Daarna ga ik met mijn baasjes en Dundee in de auto naar Valkenburg, ik blijf rustig naast Dundee liggen.
In Valkenburg hebben we door het bos gelopen en in het boscafe een broodje gegeten, ik kreeg een lekker brokje omdat ik netjes bleef liggen.
De hele dag ben ik verder braaf en loop ook al aan de lange lijn luister naar mijn naam en pies en poep buiten, zodat de krant in de keuken ook is verdwenen.
Ik voel me hier wel thuis en ik geloof dat ik hier wel wil blijven.

Dikke knuf van Blikkie (Blixum)

 

O,ja, dit moet ik ook nog leren woh wat is dit cool
kijk eens, ik ben niet bang
ik benut de mand van Dundee lekker spelen met mijn vrouwtje